O kolačićima

Piškotki
Piškotki so male besedilne datoteke, ki jih večina spletnih mest shrani v naprave uporabnikov s katerimi dostopajo do interneta z namenom prepoznavanja posameznih naprav, ki so jih uporabniki uporabili pri dostopu. Njihovo shranjevanje je pod popolnim nadzorom brskalnika, ki ga uporablja uporabnik – ta lahko shranjevanje piškotkov po želji omeji ali onemogoči.

Zakaj so piškotki potrebni?
Piškotki so temeljnega pomena za zagotavljanje uporabniku prijaznih spletnih storitev. Najpogostejše funkcije eposlovanja ne bi bile mogoče brez piškotkov. Interakcija med spletnim uporabnikom in spletno stranjo je s pomočjo piškotkov hitrejša in enostavnejša. Z njihovo pomočjo si spletna stran zapomni posameznikove preference in izkušnje, s tem je prihranjen čas, brskanje po spletnih straneh pa je s tem bolj učinkovito in prijetno. Piškotke uporablja večina spletnih strani, so priročno sredstvo za ohranjanje sveže in primerne vsebine, ki je v skladu z interesi in preferencami posameznega spletnega uporabnika. Razlogov za uporabo piškotkov je tako več, kot prvi gotovo njihova lastnost shranjevanja podatkov o stanju posamezne spletne strani (podrobnosti o prilagoditvah posamezne spletne strani), pomagajo pri izvajanju raznih spletnih storitev (spletne trgovine), pomagajo pri zbiranju raznih statistik, o navadah spletnega uporabnika – saj se le z njimi lahko spremlja pogostost obiskovanja določene spletne strani. Podjetja lahko s pomočjo piškotkov ocenijo učinkovitost zasnove svojih spletnih strani, kot tudi ustreznost vrste in števila oglasov, ki jih ponujajo uporabnikom na svojih spletnih straneh.

Katere podatke vsebuje spletno mesto?

Podjetje Ime piškotka Namen Čas piškotka
Terme Dobrna d.d. PHPSESID Identifikacija uporabnikove seje Trajanje seje
Terme Dobrna d.d. language Nastavitev jezika 30 dni
Terme Dobrna d.d. EUR Nastavitev valute 30 dni
Terme Dobrna d.d. CL_DOBRNA Uporaba piškotkov 1 leto
AddRhis - Vtičnik za delitev s socialnimi omrežji Trajanje seje
TheTheFly thethefly* Prikaz linka za vstop v spletno trgovino -
Google Analytics _ut* Statistika ogledov spletne strani Različno

 

Onemogućavanje kolačića

Internetska stranica optimalno funkcionira ako su svi kolačići omogućeni. Postavke za kolačiće možete kontrolirati i mijenjati uz pomoć odabranog internetskog pretraživača.

Za informacije o postavkama za kolačiće u nastavku izaberite internetski pretraživač kojim se koristite.